Download
  • donderdag 6 juni 2024
  • Bellevue, Washington, USA
  • PACCAR inc.
 

Joint venture batterijproductie: Amplify Cell Technologies

De joint venture die Accelera by Cummins, Daimler Truck en PACCAR onlangs aangingen voor de productie van batterijcellen in de Verenigde Staten heeft nu een naam: Amplify Cell Technologies.

Deze strategische samenwerking is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van zero-emissie-technologie voor elektrische commerciële voertuigen en industriële toepassingen. Amplify zal binnenkort beginnen met de bouw van een fabriek met een capaciteit van 21 gigawattuur (GWh) in Marshall County, Mississippi, met mogelijkheden voor verdere uitbreiding naarmate de vraag toeneemt. De fabriek zal naar verwachting meer dan 2.000 banen in de Amerikaanse maakindustrie creëren en de productieactiviteiten zullen naar verwachting in 2027 van start gaan.

 
DAF-Trucks-Joint-Venture-Press-Release
 

Kel Kearns werd benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer van Amplify Cell Technologies. Kearns loopbaan in de auto- en maakindustrie overspant tientallen jaren, waarin hij verschillende functies bekleedde. Zijn meest recente functie was gefocust op grootschalige productie van elektrische voertuigen.

Accelera, Daimler Truck en PACCAR bezitten elk 30 procent van het bedrijf. EVE Energy treedt op als technologiepartner met 10 procent eigendom. EVE Energy is een wereldleider in de productie van LFP-batterijcellen voor de voertuigindustrie.

"Cummins heeft de verantwoordelijkheid om te decarboniseren op een manier die voldoet aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten tijdens de energietransitie," aldus Jennifer Rumsey, voorzitter en CEO van Cummins Inc. "Dankzij Amplify Cell Technologies kunnen wij en onze partners oplossingen leveren die onze klanten en de planeet het beste dienen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts naar het volgende tijdperk van slimmere, schonere energie."

"Amplify Cell Technologies stelt PACCAR in staat om onze klanten kosteneffectieve, hoogwaardige batterij-elektrische aandrijflijnen te bieden die voldoen aan hun operationele behoeften en die op het gebied van duurzaamheid," aldus Preston Feight, CEO van PACCAR. "We zijn verheugd om deze spannende onderneming te starten met deze partners van wereldklasse."

John O'Leary, president en CEO van Daimler Truck North America, zei: " Deze samenwerking maakt schaalvoordelen mogelijk die verder gaan dan Daimler Truck. Het is een belangrijk puzzelstukje van onze strategie voor de industrialisatie van batterijen, en zorgt ervoor dat we toegang hebben tot de juiste batterijceltechnologie tegen de juiste kosten en op het juiste moment voor onze klanten."

 

Cummins Media Contact:
Jon Mills
T. 
+1-317-658-4540
E. 
jon.mills@cummins.com

Daimler Truck Media Contacts:
Jörg Howe
T. 
+49 160 8698000
E. 
joerg.howe@daimlertruck.com

Paul Mandaiker
T. +49 176 30999267
E. 
paul.mandaiker@daimlertruck.com

Anja Weinert
T. +1-669-600-1478
E. 
anja.weinert@daimlertruck.com

PACCAR Media Contacts:
Ken Hastings
T. 
+1-425-468-7530
E. 
ken.hastings@paccar.com

Rutger Kerstiens 
T. +31 (0)40 214 2874
E. 
rutger.kerstiens@daftrucks.com